dimecres, 20 d’agost del 2008

El pavelló vell de Berga rebrà un injecció de 600.000 euros per acabar la reforma

La diputació de Barcelona ha confirmat l'ajut a l'Ajuntament, que vol adjudicar les obres de seguida

L’ajuntament de Berga ha rebut la confirmació per part de la diputació de Barcelona d’un ajut econòmic de 600.000 euros per a l’execució de la segona fase de les obres de reforma i millora del pavelló vell de la ciutat. La bona notícia va arribar fa tot just uns dies i l’alcalde, Juli Gendrau, remarca que amb aquests diners, més la dotació econòmica que farà el consistori (uns 400.000 euros el 2008 i el 2009), la finalització de les obres de rehabilitació del pavelló vell està assegurada.
Les obres podrien sortir a licitació aviat i l’objectiu és que estiguin adjudicades abans de finalitzar aquest any.
La rehabilitació del pavelló vell ja es va iniciar fa uns mesos. La primera fase de les obres, que va requerir una inversió d’uns 240.000 euros, va començar l’octubre de l’any passat i va acabar el darrer febrer. En la primera fase, es va actuar sobre els elements castigats per l’aluminosi, es van construir una segona coberta, es va canviar tots els tancaments de la instal·lació i es van construir unes noves escales que donen accés a la pista de frontó.
El regidor d’Esports de l’ajuntament de Berga, Ramon Bajona, ha explicat que les obres de la primera fase van servir per arreglar el més imprescindible per poder tornar obrir al públic les instal·lacions, mentre s’esperava aconseguir el finançament necessari per completar la rehabilitació integral del pavelló.
La segona fase permetrà construir els vestidors, fer la renovació dels serveis i els complements interiors que encara estan per realitzar.

Font: Ràdio Berga

dimarts, 19 d’agost del 2008

L'Avià, el Berga, el Gironella i el Puig-reig de futbol prometen derbis d'alt nivell per a la propera temporada

La rivalitat entre els equips de la comarca serà màxima al grup 4 de la primera territorial

L’Avià, el Berga, el Gironella i el Puig-reig. Els quatre equips de futbol capdavanters al Berguedà jugaran la propera temporada la mateixa lliga. Tots quatre competiran a primera territorial, concretament al grup 4. Aquesta circumstància promet derbis ben competitius i de màxima rivalitat al llarg de la temporada. I és que guanyar al veí, 'sempre és una satisfacció'.
Cal tenir en compte que derbis d’aquestes característiques obren el ventall de possibilitats, ja que són partits en què els jugadors tenen un plus de motivació, però alhora hi ha més tensió i més nervis. De manera que hi ha més possibilitats de guanyar fora de casa, però també és possible punxar a casa.
Responsables dels quatre clubs grans de la comarca han explicat avui al programa La Terrassa de Ràdio Berga que la temporada promet emocions fortes i bon espectacle. Això sí, els objectius són diferents a cada casa. Berga i Gironella jugaran a primera territorial, després de baixar, de manera que el repte és recuperar la categoria. L’Avià aspira a estar entre els sis primers i si pot ser aconseguir el somni de l’ascens que fa anys que es persegueix. I el Puig-reig estarà content de seguir a la mateixa categoria, que l’any passat va mantenir de carambola. Per això, cada equip ha mogut banqueta per aconseguir un conjunt competitiu. El que menys jugadors ha canviat és el Berga, que manté el mateix bloc, però renova completament l’equip tècnic.
Els clubs berguedans han fet un important esforç per completar tots els equips de categories inferiors. El Berguedà és una comarca petita i no és fàcil trobar jugadors. Entre els èxits del futbol comarcal, la passada temporada, hi ha l’ascens del Berga infantil a preferent i els juvenils del Puig-reig, que van quedar tercers de primera divisió, a només dos punts de la promoció.
La temporada a primera territorial començarà el proper 14 de setembre.

Font: Ràdio Berga

dimecres, 6 d’agost del 2008

Fira de vehicles antics a l´Espunyola 2008

video (1):



vídeo (2):



vídeo (3):



vídeo (4):



vídeo (5):




vídeo (6):



vídeo (7):

El pilot Dani Sordo posa a punt el seu cotxe a Gargallà El pilot del mundial de ral·lis Dani Sordo entrena amb el cotxe a Gargallà

El pilot del mundial de ral·lis Dani Sordo posa a punt el seu cotxe a Gargallà

El pilot del mundial de ral·lis Dani Sordo posa a punt el seu cotxe a Gargallà


El càntabre assegura que les condicions del Berguedà són òptimes per preparar-se per a les properes proves

El pilot del mundial de ral·lis, Dani Sordo, de Citroën, i actualment quart classificat a la competició, ha estat avui dimecres al Berguedà. Concretament al nucli de Gargallà, a Montmajor, preparant el seu cotxe per a la propera prova del Campionat del Món de ral·lis sobre terra, que es disputarà a Nova Zelanda del 28 al 31 d’agost. Sordo, i el seu copilot, Marc Martí, són assidus usuaris de les pistes d’aquesta zona del Berguedà ‘ja que per les seves característiques va molt bé fer-hi els entrenaments’. Sordo i Martí han explicat que, després d’un inici complicat de la competició, ara estan més satisfets amb els resultats que estan aconseguint al mundial i que l’equip i el cotxe ja ‘rutlla molt bé’.

Font: Ràdio Berga