dimarts, 19 d’agost del 2008

L'Avià, el Berga, el Gironella i el Puig-reig de futbol prometen derbis d'alt nivell per a la propera temporada

La rivalitat entre els equips de la comarca serà màxima al grup 4 de la primera territorial

L’Avià, el Berga, el Gironella i el Puig-reig. Els quatre equips de futbol capdavanters al Berguedà jugaran la propera temporada la mateixa lliga. Tots quatre competiran a primera territorial, concretament al grup 4. Aquesta circumstància promet derbis ben competitius i de màxima rivalitat al llarg de la temporada. I és que guanyar al veí, 'sempre és una satisfacció'.
Cal tenir en compte que derbis d’aquestes característiques obren el ventall de possibilitats, ja que són partits en què els jugadors tenen un plus de motivació, però alhora hi ha més tensió i més nervis. De manera que hi ha més possibilitats de guanyar fora de casa, però també és possible punxar a casa.
Responsables dels quatre clubs grans de la comarca han explicat avui al programa La Terrassa de Ràdio Berga que la temporada promet emocions fortes i bon espectacle. Això sí, els objectius són diferents a cada casa. Berga i Gironella jugaran a primera territorial, després de baixar, de manera que el repte és recuperar la categoria. L’Avià aspira a estar entre els sis primers i si pot ser aconseguir el somni de l’ascens que fa anys que es persegueix. I el Puig-reig estarà content de seguir a la mateixa categoria, que l’any passat va mantenir de carambola. Per això, cada equip ha mogut banqueta per aconseguir un conjunt competitiu. El que menys jugadors ha canviat és el Berga, que manté el mateix bloc, però renova completament l’equip tècnic.
Els clubs berguedans han fet un important esforç per completar tots els equips de categories inferiors. El Berguedà és una comarca petita i no és fàcil trobar jugadors. Entre els èxits del futbol comarcal, la passada temporada, hi ha l’ascens del Berga infantil a preferent i els juvenils del Puig-reig, que van quedar tercers de primera divisió, a només dos punts de la promoció.
La temporada a primera territorial començarà el proper 14 de setembre.

Font: Ràdio Berga