dijous, 31 de juliol del 2008

Torna un any més l'Open Internacional d'Escacs de la Pobla de Lillet, amb una seixantena de participants

Torna un any més l'Open Internacional d'Escacs de la Pobla de Lillet, amb una seixantena de participants
El torneig començarà aquest dissabte, dia 2, i acabarà el 10, amb diferents partides i la tradicional partida vivent d'escacs

31/07/2008 14:28

La Pobla de Lillet ja ho té tot punt per donar el tret de sortida a una nova edició, la divuitena, de l’Open Internacional d’Escacs. El torneig començarà aquest dissabte, dia 2 d’agost, i s’allargarà fins al dia 10. Hi participaran una seixantena de jugadors, catalans i internacionals, que disputaran diverses partides diàries, en total unes 500. El president del Club d’Escacs Lillet, que és l’entitat que organitza el torneig, ha destacat l’alta qualitat dels jugadors.

És un open arrelat a la Pobla, que cada any atrau un nombrós públic, per presenciar les diferents partides del campionat, i altres activitats paral·leles que s’organitzen, vinculades amb el món dels escacs. Per exemple, el diumenge dia 3, es muntarà un tauler gegant a la plaça per poder jugar, i a la nit, es farà, un any més, un dels actes estrella: la partida vivent d’escacs, en què les peces del tauler recobren vida. Per fer-la possible, cal mobilitzar entre 60 i 70 persones.

L’escenari d’aquesta partida vivent –amb els jugadors participants vestits per a l’ocasió– és a sota del pont vell, un marc idoni perquè la partida surti rodona i la segueixin nombroses persones. La convocatòria cada any té molt èxit i han arribat a seguir aquesta partida vivent d’escacs entre 800 i 900 persones.